İSTANBUL / KADIKÖY - Melahat Şefizade Ortaokulu

May

Öncü Kadıköy' de Önceliğimiz Öğrencilerimiz projesi kapsamında "Ah Şu Gençler" adlı oyunla sahne alan öğrenciler oyunlarını sergiledi. Emeği geçen öğrencileri ve öğretmenlerini kutluyor, bu keyifli oyun için kendi öğrencilerimiz adına teşekkür ediyoruz.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca, tüm öğretim kademelerindeki zorunlu derslere ait "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağı, "https://gorusoneri.meb.gov.tr" adresinden kamuoyunun görüşüne sunuldu. Yeni müfredat taslağı için internet sitesi üzerinden bir hafta süresince görüş bildirilebilecek.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde, çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle birlikte 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuz bahçesinde, hazırlanan programla kutlandı. Dereceye giren, başarı kazanan öğrencilerimiz ödüllendirildi.

Başta öğrencilerimize, onları bu güne özenle hazırlayan öğretmenlerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

Nis

Erasmus+ Just Say No to Cyberbullying kapsamında İrlanda, Portekiz ve İtalya ile sanal toplantımızı gerçekleştirdik.

Nis

İstanbul Kadıköy ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için düzenlenen atletizm yarışmalarında öğrencimiz Yusuf Ali Aksoy birinci, Yıldız Kızlarımız üçüncü olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Nis

Kişilerin duygu ve düşüncelerini ifade ederken üç temel davranışta bulundukları söylenebilir. Bu davranış biçimleri; çekingenlik (nonassertivenness), saldırganlık (aggressivenness) ve atılganlık (assertivenness) olarak üçe ayrılır (Torucu, 1994). Atılganlık becerileri geliştirme kapsamında öğrencilerimize rehberlik servisi tarafından bu temel davranış prensipleri konusunda bilgi verilirken, akran zorbalığı, değerli hissetme, sen dili yerine ben dili ile iletişim kurabilme konularında da bilgilendirme yapıldı.

Mrt

Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde bu onurlu günü kutluyor, kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi şükran ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 2 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve M.Akif Ersoy´u Anma Günü okulumuzun konferans salonunda yapılan etkinliklerle kutlandı. Öğrencilerimizin öğretmenleri eşliğinde hazırladığı oratoryo sahnelendi. Ayrıca milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy ve İstiklal Marş'ının bestecisi Zeki Üngör'ü tekrar anıp bir kez daha kendilerine teşekkürlerimizi sunduk.

Mrt

Bilimin varlığı sayesinde, yüzyıllardır medeniyetlerimizi kuruyor, geliştiriyor ve daha ilerisine erişebilmek için çalışıyoruz. Gezegenimizi keşfediyor, galaksilerin ötesine erişiyoruz.. Toplumlarımızı bilimin ışığıyla aydınlatıyoruz. Yine bilim sayesinde ilerlediğimiz teknoloji ile insanlık olarak çağ atlıyor ve icat ettiğimiz makinelerle hayatlarımızı kolaylaştırabiliyoruz. Tüm bunların yanı sıra, her sene 8-14 Mart tarihleri arasındaki haftayı Bilim ve Teknoloji Haftası olarak kutluyor ve daha aydınlık yarınlara ulaşabilmek umuduyla çalışıyoruz.

Bilim ve Teknoloji Haftası etkinlikleri çerçevesinde okulumuzda, farklı kademeden öğrencilerimize bilim ve özellikle bilinçli teknoloji kullanımı konularında farkındalık oluşturmak adına bilgilendirmeler yapılmıştır.

Ara

Marmara Üniversitesi öğretim üyesi Sayın Profesör Doktor Ahmet Benzer'in ziyareti

Haz

Soru sormak bilgeliğe giden kapının anahtarıdır. Zeka oyunlarının çoğu soru sorma, düşünme ve strateji becerilerini geliştirmeyi hedefler. Yüzyıllardır insanları peşinden koşturan, büyüleyen satranç oyunu ise pek çok kimse tarafından hayatın minyatürü olarak görülür. Biz de bugün Melahat Şefizade Ortaokulu olarak hem eğlenmek hem de bu becerileri desteklemek adına Satranç Turnuvası düzenledik.

Haz

5.sınıflar arkadaşlık ilişkileri geliştirme psikoeğitim programımız tamamlandı. Öğrencilerimiz okul idaresince düzenlenen katılım belgelerini aldılar. Tüm yıl boyunca yaptıkları etkinlikleri içeren portfolyolarını incelediler ve eğitimde en unutamadıkları etkinliği sınıfla paylaştılar. Okullarda zorbalığın engellenmesi amacı ile yeni stratejiler geliştirmek üzere paylaşım yaptılar.