İSTANBUL / KADIKÖY - Melahat Şefizade Ortaokulu

May

102 Yıl önce Milli Mücadele ruhuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı bağımsızlık ateşini bugün biz taşıyoruz. Aynı heyecanla...

#meşalebende

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun.

Nis

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran 2021 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Nis

İçişleri Bakanlığı tarafından 2019 yılında "Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganı ile yaya önceliğine dikkat çekmek adına gerçekleştirilen etkinliklerin bir yenisi bugün Kadıköy Kaymakamı Sn. Dr. Mustafa ÖZARSLAN ve Kadıköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Sn. Sadık ASLAN 'ın katılımlarıyla Melahat Şefizade Ortaokulunda gerçekleşti.

Mrt

Şanlı Türk tarihimizin dönüm noktalarından biri olan 18 Mart Çanakkale Zaferi' nin 106. yıl dönümünde başta büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve tüm kahraman şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz.

Kas

Bakanlığımız tarafından öğrenci ve velilerimizin teknolojik iletişim araçlarıyla kurdukları bağı ve düzeyi olumlu etkileyecek olan e-broşürler hazırlanmıştır.

Kas

Melahat Şefizade Ortaokulu Ailesi olarak, vefatının 82. Yılında Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü rahmet, gurur ve özlemle anıyoruz.

Ekm

29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN

Ekm

Bilgi çağı olarak ifade edilen günümüzde, toplumların yapısı değişime uğramış ve bu değişimle birlikte bireylerde olması istenen nitelikler de değişmeye başlamıştır(Gündüz ve Odabaşı, 2004). Bu bağlamda bireylerin sahip olması istenilen 21. Yüzyıl becerileri olarak da adlandırılan beceriler altı(1-Yaratıcılık ve Yenilikçilik, 2-İletişim ve İşbirliği, 3-Araştırma ve Bilgi Akıcılığı, 4-Eleştirel Düşünme, Sorun Çözme ve Karar Verme, 5-Teknolojik İşlemler ve Kavramlar, 6-Dijital Vatandaşlık) başlık altında toplanmıştır(ISTE, 2007). Bu kapsamda projemizin amacı belirlenen zekâ oyunlarının öğrenciler tarafından araştırılarak öğrenilmesi, öğrenilen zekâ oyunlarının iş birliği içerisinde tasarlanıp karşılıklı oynanılması ve elde edilen bilgi ve becerilerin paylaşılması amaçlanmaktadır.

Eyl

Bursluluk Sınavı Sonuçları açıklandı!

Eyl

Okulumuzda İSG ve Covid-19 çalışmaları kapsamında iyileştirme çalışmalarımız devam ediyor. En kısa zamanda çocuklarımızla sağlıklı bir ortamda eğitim yapmayı umut ediyoruz.