İSTANBUL / KADIKÖY - Melahat Şefizade Ortaokulu

Haz

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 3 Eylül 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 29 Mayıs-16 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Nis

2021-2022 Eğitim öğretim yılı Genel Veli Toplantısı 24 Nisan 2022 Pazar günü saat 11:00 - 13:30 arasında okulumuzda gerçekleştirilecektir.

Çocuklarımızın eğitimine destek ve öğretmenleriyle işbirliği içinde olmak amacıyla tüm velilerimizin katılımlarını bekliyoruz.

Nis

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl 4 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirilecek olan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu yayımlandı. Adaylar sınav başvurularını, 21 Nisan-13 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Nis

2021-2022 Eğitim öğretim yılı 2.Dönem sınav takvimidir.

Mrt

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 5 Haziran 2022 tarihinde gerçekleştirilecek merkezî sınavın başvuru ve uygulama kılavuzu yayımlandı.

Mrt

14. Uluslararası MEB Robot Yarışması, bu yıl 13-16 Haziran 2022 tarihleri arasında Şanlıurfa'da GAP Arena Spor Salonu ve Yerleşkesinde yapılacaktır. Yarışma, "Göbeklitepe" teması ve "Ahican Tarihin Sıfır Noktasında" sloganıyla 12 kategoride gerçekleştirilecektir. Başvurusu robot.meb.gov.tr adresinden yapılacak olan yarışma, COVID-19 salgını nedeniyle ulusal düzeyde, seyirciler asgari seviyede tutularak veya seyircisiz olarak gerçekleştirilecektir.

Genel Müdürlüğümüz ile ACROME Robotik Mekatronik Sistemleri San. ve Tic. A.Ş. arasında imzalanan Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde yarışmanın ortaya çıkardığı rekabet duygusu ile öğrencilerin kodlama becerilerinin en üst seviyeye ulaşmasını sağlamak üzere en yoğun katılımın olduğu Çizgi İzleyen (Temel Seviye), Çizgi İzleyen (İleri Seviye), Çizgi İzleyen (Hızlı Seviye), İnsansız Hava Aracı (Mini Drone), Mini Sumo ve Labirent Ustası olmak üzere 6 kategoride riders.ai platformu üzerinden bu yıl ilk defa 25 Nisan/01 Mayıs 2022 tarihleri arasında Sanal Robot Yarışması ile ön eleme yapılacaktır.

Ortaokul, lise ve yükseköğretim öğrencilerinin katılabileceği yarışmaya ilişkin bilgiler robot.meb.gov.tr adresinden takip edilebilecektir. Başvurular 07 Mart 2022 tarihinde başlayacaktır. Ön elemesi yapılacak 6 katagoride son başvuru tarihi 17 Nisan 2022 ve ön elemesi yapılmayacaklar için ise son başvuru tarihi 22 Mayıs 2022'dir.

Ock

Tüm sınıflar için Süreç Değerlendirme Sınavı 8 Ocak 2022 Cumartesi günü EBA üzerinden yapılacaktır. Sınav saatleri görselde sınıf bazında belirtilmiş olup, sınav soruları belirtilen saatlerde başlatılmak üzere tüm öğrencilere EBA üzerinden gönderilecektir.

Ara

5 Aralık 2021 Pazar günü 8.Sınıf öğrencilerimize yönelik Destekleme ve Yetiştirme Kursu izleme uygulaması yapılacaktır. Uygulama EBA üzerinden öğrencilerimize gönderilmiş olup, tabloda belirtilen tarih ve saatte aktif hale getirilecektir.

Eyl

14.09.2020 - 19.09.2020 TARİHLERİ ARASI TELAFİ EĞİTİM PLANI EBA CANLI DERS PROGRAMI

Ekm

Ortopedik engelli bireyin tek başına hareket etmesini, özgürce gezmesini, alışveriş yapabilmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz. Sizden isteğimiz; içtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın, deterjanlarınızın kapağını atmak yerine biriktirirseniz sizler de engelli bireylerin hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz. Sınıflara bırakacağımız plastik kapak kutusuna plastik kapakları atarak engelli bireylerin yaşam kalitelerini arttırmalarına katkıda bulunabilirsiniz.

Sevgili öğrenciler,

bu afiş EBA (Eğitim Bilişim Ağı) şifresi almak veya şifrenizi unuttuysanız yeniden şifre almanıza yardımcı olmak için hazırlanmıştır.

Ekm

2019-2020 Eğitim öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul Toplantısı 21 Ekim 2019 Pazartesi günü saat 11.00´de okulumuz konferans salonunda yapılacaktır.

Yeterli çoğunluk sağlanamadığı durumda ise 23 Ekim 2019 tarihinde saat 09.30'da okulumuz konferans salonunda tekrarlanacaktır.

Ekm

Tübitak 4006 Bilim Fuarları Destekleme Programı kapsamında 24 Ekim 2019 Perşembe günü okulumuz öğrencilerinin hazırladığı Bilim Fuarımızda sizleri aramızda görmekten onur duyarız.

Ekm

İstanbul Veli Akademileri Projesi kapsamında öğrenci velilerimize yönelik, okul-veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmek suretiyle velilerimizi bilinçlendirerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın sorumluluklarının bilincinde bireyler olarak yetişmelerine katkı sunmak amacıyla hazırlanan veli eğitimi 11.10.2019 tarihinde saat 12:20 de Gürcan EROL tarafından görgü kuralları konusunda yapılacaktır. Eğitime tüm velilerimiz davetlidir.